joi, 31 mai 2012

Sos Anglaise


2 ceşti de smântână
1/2 cană de zahăr
1 baton de vanilie, divizat şi fragmentat
5 gălbenuşuri de ou

Într-o cratiţă, la foc mare, amestecaţi smântâna împreună cu zahărul şi vanilia. Aduceţi la foc mic şi îndepărtaţi de la căldură. Într-un castron bateţi gălbenuşuri de ou până se îngroaşă  şi  fac  spuma. Bateţi gălbenuşurile de ou  până ce sunt încorporate. Turnaţi  gălbenuşurile în sos şi  amestecaţi până se omogenizează ingredientele.  Crăticioara se pune din nou pe foc mic şi se găteşte 2-4 minute, amestecând des pentru a preveni să se ardă. Luaţi de pe foc. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine. Această reţetă  produce 2 1/2 ceşti de sos Anglaise.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu