joi, 31 mai 2012

Limoncello (lichior napolitan de lămâie)


700 de grame de zahăr
  1 litru de apă
  15 lămâi
  1 litru de alcool de 90°

Se toarnă un litru de alcool de 90° într-un borcan pe care ulterior îl sigilaţi. Folosind un cuţit de curăţat scoateţi coaja de la lămâile spălate în prealabil, având grijă să nu luaţi şi partea albă care dă nota amară şi le puneţi în alcool. Aşezaţi borcanul într-un loc întunecos şi rece la  macerat  pentru 20 de zile, agitând amestecul în fiecare zi. După cele 20 de zile, se strecoară  decoctul  făcut din lămâie. Apoi se face un sirop de zahăr la foc mic, din zahăr şi apă. După ce siropul de zahăr s-a răcit, se adaugă decoctului de lămâie. Lichiorul obţinut se toarnă în sticle închise ermetic ce vor fi păstrate într-un loc răcoros.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu