sâmbătă, 9 iunie 2012

Harissa


Ingrediente:
250g ardei iute roşu uscat;
100g chimen măcinat;
50g coriandru măcinat;
o căpăţână de usturoi zdrobit;
ulei de măsline.

Toate ingredientele se amestecă bine împreună cu o cantitate suficientă de ulei de măsline, încât să obţinem o pastă omogenă. Se pune pasta în borcan şi se acoperă cu o peliculă de ulei. Se foloseşte la condimentarea cărnurilor, sosurilor şi legumelor sau se consuma ca aperitiv, caz în care se adăugă peste harissa ulei de măsline extravirgin. Uleiul are rolul de a reduce iuţeala ardeiului. Dacă uleiul folosit este de foarte bună calitate, iar cantitatea pusă peste harissa este suficientă, pasta va păstra doar gustul de ardei iute, nu şi iuţeală lui. Lângă harissa merg foarte bine măslinele, dar şi humus sau maioneză şi, desigur, pâine proaspătă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu