Ingrediente:
10 cl de cafea tare proaspăt preparată,
6 portocale medii,
200g de zahăr,
5 cl apă rece,
10 cl apă fiartă,
50 g de fistic pisat.
200g de zahăr,
5 cl apă rece,
10 cl apă fiartă,
50 g de fistic pisat.
Radeţi
fin coaja de la o portocală şi puneţi-o deoparte. Curăţaţi de coaja celelalte
portocale şi tăiaţi-le în felii orizontale. Puneţi zahăr şi apă rece într-o
cratiţă mare. Se încălzeşte la foc mic, pentru a dizolva zahărul, apoi se aduce
la fierbere şi se găteşte până când siropul are o nuanţă de caramel. Luaţi de
pe foc şi turnaţi apă clocotită cu grijă în tigaie. Puneţi pe foc, până când
siropul se disipeza în apă. Adăugaţi cafeaua. Puneţi portocalele şi coaja de
portocală rasă în sirop. Gătiţi 15-20 de minute, întorcând portocalele după
8-10 minute. Se presară, eventual, cu fistic şi se servesc calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu